Antonio Giovinazzi és Kimi Raikkönen maradásába a Ferrari is beleszólt
2020. november 06. írta: F1Hírek

Antonio Giovinazzi és Kimi Raikkönen maradásába a Ferrari is beleszólt

Az Emilia Romagna nagydíj versenyhétvégéjén jött a hír, hogy Kimi Raikkönen és Antonio Giovinazzi is ott lesz 2021-ben a rajtrácson. 

 

Frederic Vasseur az Alfa Romeo csapatfőnöke azonban elmesélt egy pár titkot a két pilóta szerződésével kapcsolatban. A döntést nem csak az Alfa Romeo vezetősége hozta meg. A Ferrai is beleszólt, hogy az Alfa kivel, kikkel folytassa 2021-ben. Nem titok, hogy a Ferrai és az Alfa Romeo között jó a viszony, hiszen az Alfák Ferrari motorral mennek 2018-óta, ráadásul a Vöröseknek egy ki nem mondott B csapatként is szolgál a patinás csapat. 

Antonio Giovinazzi is úgy érkezett a Forma 1-be, hogy majd idővel a Ferrarinál fog kikötni, azonban nem hozta a hozzá fűzött reményeket. Amellett, hogy Giovinazzi az Alfa pilótája idén ő a Ferrai tartalékpilótája is. 

Kimi Raikkönen hosszabítása sem volt igazán meglepetés, a Finn még mindíg rendkívül éhes és szereti amit csinál. Giovinazzi akár még többet tanulhat majd tőle az elkövetkezendő évben.                                                         kimi.jpg

Az Alfa iden csak 8 ponot gyűjtött de jó utón haladnak, hogy az évvégére nagyot lépjenek előre és esetlegesen jővőre már a középmezőny csatáiba is beleszólhassanak. Vasseur elmondta, hogy a legnagyobb előre lépést 2022-ben tehetik meg mikor életbe lép az új aero szabály. 

A gyenge teljesítmények és a 8 pont ellenére a csapatban és a két pilóta közt is jó a hangulat. Remekül bizonyítja a követekező videó ami még a Nürburgringen készült. Kimi autóztatta meg Giovinazzit aki néha-néha nem kicsit parázott miközben kérdéseket kellett feltennie Raikkönennek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://f1hir.blog.hu/api/trackback/id/tr8316259110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása