Riccardo úgy véli, hogy hiányzik a ,,hang" a Forma 1-ből (videó)
2020. december 16. írta: F1Hírek

Riccardo úgy véli, hogy hiányzik a ,,hang" a Forma 1-ből (videó)

Fernando Alonso a hétvégi Abu Dhabi nagydíj hétvégéjén autózott az R25-ösével amitől mindenkinek felállt a szőr a hátán.

 

Ez a bizonyos R25-ös Renault még V10-es motorral van felszerelve és mondani se kell, hogy az egész paddock könnyes szemmel nézte és hallgatta Alonsot miközben ment pár kört. Riccardo azt mondta, hogy jó lenne visszahozni az F1-be ezt a bizonyos ,,bumm" érzetet, hogy igen ez most egy hangos erős verseny gép. 

Riccardo miután megnézte Alonso belső kamerás felvételeit ezt nyilatkozta: ,,Hát mit ne mondjak ez nagyon ott van. Fernando kicsit sem öreg ehhez a sporthoz, még mindig tudja hogyan kell keményen vezetni egy autót kicsit sem kímélve."

,,A köridőt nem mértem de meg kell, hogy mondjam sokkal gyorsabbank tűnt mint mi pedig ez nem így volt. Ez pedig mind a hang miatt van! A V10 miatt van! Ez a motor egy vadállat és biztos vagyok benne, hogy bármelyik újonc sokkal izgatottab lenne ha egy ilyen gép dübörögne mögötte."

alonso_1.jpg

,,Félre ne értsetek nem a jelen kor Forma 1-e ellen vagyok. Hihetetlenül dögösek és gyorsak a mostani autók is de nincs az a ,,hűha" érzés. Egy F-18 se lenne túl hivogató ha elektromos lenne. Ugyanúgy mint egy koncerten itt is a hang adja meg az izgalmas adrenalinnal teli légkört." 

A 2014-es motorszabályok változása óta kűzd az F1 az e fajta vélemyényekkel. Legközelebb azon a bizonyos 2025 vagy 2026-os motorszabályváltoztatásokon lehet váltás, hogyha az MGU-H-t kivezetik, ám Riccardo szerint a fejlődés miatt ez nem fog bekövetkezni. 

De addig is élvezzük Alonsot és a gyönyörű V10-est!

A bejegyzés trackback címe:

https://f1hir.blog.hu/api/trackback/id/tr6116345318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amator 2020.12.19. 23:22:58

Ezt a kocsit meg lehet nézni élőben is, ki van állítva Enstone-ban a Renault gyűjteményében.
süti beállítások módosítása