A Ferrari motorja sokak számára még mindíg gyanús
2019. október 17. írta: F1Hírek

A Ferrari motorja sokak számára még mindíg gyanús

Az Nemzetközi Automobil Szövetség újra vizsgálatot indíthat a Scuderia Ferrari motorjai ellen mivel több csapat levelet írt az FIA-nak, miszerint az olasz istálló erőforrásai nem teljesen szabályosak.

 

A Ferrari motorját az FIA már sokszor megvizsgált, de az eredmény mindíg ugyanaz lett mégpedig az, hogy a motor a technikai szabályoknak teljesen megfelel.

2018-ferrari-f1-engine-430x248.jpg

Több információ világot látott az ügyben, hogy a rivális csapatok ismételten meg akarják vizsgáltatni az FIA-val a Maranellóiak motorját de most alaposabban. Az ellenfeleket azért izgatja ez a vizsgálódás, mert kíváncsiak, hogy ők is képesek-e előrukkolni egy ilyesmi koncepcióval.

Egy nem hivatalos információ szerint a Ferrari egy apró szivárgást állít elő az intercooleren keresztül, ezáltal olajat juttatva a belső égésű motorba ez pedig egy kisebb időre komoly teljesítmény ugrást idéz elő a csapatnak.

Az ellenfelek erre a megoldásra szeretnék a választ azaz, hogy szabályos-e vagy sem.

A Motorsport.com című oldal kérésre az FIA választ is adott miszerint: ,,továbbra is monitorozza az erőforrások minden paraméterit" és hozzá tették azt is, hogy eddig „nem érkezett tiltakozás egyetlen csapattól sem a jelenlegi tervezésekkel kapcsolatban”.

16_hunfaroring.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://f1hir.blog.hu/api/trackback/id/tr2915229948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása