Mazepinnél a pénz komoly tényező volt a választásnál
2021. január 13. írta: F1Hírek

Mazepinnél a pénz komoly tényező volt a választásnál

A Haas Romain Grosjean és Kevin Magnussen távozása után nagy fába vágta a fejszéjét mivel két újonc versenyzőt ültetett be az üres ülésekbe. Mick Schumachert és Nyikita Mazepint.

 

Mick Schumacher esetében nem volt kérdés, hogy miért őt választották, hiszen megnyerte a 2020-as F2-es bajnokságot. Nyikita Mazepin leigazolása azonban sok rajongóban kérdést vetett fel, hogy biztos ő e a jó döntés Schumacher csapattársának. Nos, nem rossz pilóta, gyors is azonban az F2-ben már bizonyította, hogy akarva akaratlanul is kilegyen kiáltva az F2 rosszfiújának. Nem is beszélve a kikerült videóról amire mindenki nagyon felhördült. 

Akik nem éppen rajonganak Mazepinért azok azt mondták, hogy csak azért került be az orosz a csapatba mert édesapja tehetőssége miatt a pénz jól jön a Haasnak.

Günther Steiner azonban nyiltan megmondta, hogy igen azért is kötöttünk szerződést Mazepinnal mert komoly összeg jön vele ami a csapat anyagi helyzetét stabilizálná. 

,,A Haas mint név a Forma 1-ben mára már egy jól csengő név és ezért fontos, hogy új szponzorokat és partnereket szerezzünk. Én egy Forma 1-es csapatot vezetek és ehhez pénz kell." - mondta a GPFansnak. 

mazepin.jpg

,,Ha úgy adódik, hogy Mazepin apja szponzora akar lenni a csapatnak állok elébe. A pénz mindig jó a csapatnak."

Sokak támadják azokat a csapatokat akik fizetős pilótákat igazolnak le, azonban nem mindig igaz, hogy a pénzes pilóták rossz pilóták. Lance Strollt is rengetegen támadták és támadják, hogy csak az apja miatt van a Forma 1-ben azonban mára egy remek versenyzővé vállt és igen jól teljesít. 

Ha Mazepin a pénz ellenére megtudja mutatni magát, hogy igen én egy jó versenyző vagyok nem csak a pénz miatt vagyok itt akár egy jó pilótává vállhat pont úgy mint Stroll.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1hir.blog.hu/api/trackback/id/tr6616386766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása