Verstappen-nek nem volt ideje reagálni a balesetre
2019. október 27. írta: F1Hírek

Verstappen-nek nem volt ideje reagálni a balesetre

Ezt mondta Helmut Marko a Red Bull főtanácsadója ami elsőre kissé furán hangozhat. Később ezt Verstapppen megcáfolta.

 

Verstappen tegnap Mexikóban 1 ezredes különbséggel vette át a körrekordot a tavalyi csapattársától Ricciardo-tól (aki idén ismét kiakadt a mérlegelést követően.) Ekkor még azt hihettük, hogy a holland megszerezte a saját és a Red Bull második pole-ját ám mint végül kiderült Max Verstappen kicsit sem vette el a gázt az utolsó kanyarban ahol Bottas olyan csúnyán a falhoz vágta az autóját.

how-max-verstappen-earned-a-grid-1024x576.jpg

 

Minden mást versenyző visszavett. Verstappen a leintést követő interjúkban elmondta, hogy pontosan tudta, hogy Bottas a falban van de direkt nem emelte el a lábát a gázról. Hamilton ezt nem nézte jó szemmel és Verstappenre súlyos büntetést kért. Ez a hozzá szólás a versenybíróknál csak hab volt a tortán, hogy a hollandot komolyabban kezdjék el vizsgálni. Végül a Red Bull versenyzője egy 3 helyes rajtbüntetést kapott. 

Dr. Helmut Marko erre ezt mondta: ,,Max annyira Bottas mögött haladt az időmérős körében, hogy semmi ideje nem maradt reagálni Valtteri balesetére. Minden nagyon gyorsan zajlott és a sárga zászló még nem volt érvényben sőt a jelzés a kormányán sem jelent még meg. Ezekben a helyzetekben a pilóták csak a kormányukat nézik és a versenymérnöküket hallják," - nyilatkozta Marko.

Az érvelés több helyen nem stimmel, ugyanis Verstappen maga vallotta be, hogy tisztában volt, hogy Bottas a falban van és hogy szándékosan nem lassított.

max-verstappen-mexico-2019-1024x683.jpgSebastian Vettel is cáfolta Marko szavait aki kicsit korábban ért a helyszínre mint Max. ,,Egy kicsit sem volt kérdéses a sárga zászlós jelzés. Láttam, hogy Bottas neki csapta, a bírok meg már egyből lengették a zászlót. Számomra egyértelmű volt, hogy el kell vennem a gázt".

A büntetések után végül Leclerc indul az első helyről, mellőle Vettel és a 3. helyen Hamilton. Verstappen csak a 4. helyről fog indulni a versenyen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://f1hir.blog.hu/api/trackback/id/tr1415266646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása