Wolff: Lewis a gumikezelése miatt nyert
2020. november 16. írta: F1Hírek

Wolff: Lewis a gumikezelése miatt nyert

A tegnapi nap sporttörténelmet írt Lewis Hamilton ugyanis beállította Michael Schumacher eddig elérhetetlennek tünű hét világbaknoki címét, méghozzá egy nagyszerű győzelemmel. 

 

Toto Wolff a Mercedes csapatfőnöke a verseny után elismerően beszélt Lewis Hamiltonról, illetve a teljesítményéről amit az Isztambul Parkban vitt véghez. 

Az egész hétvégén nehezen kezelhető Mercedessel Hamilton a 6. helyről indult és tapasztalatával illetve egy nagyszerű stratégiával a Brit főlényes előnnyel nyerte meg a Török Nagydíjat, ezzel bebiztosítva 7. világbajnoki címét.

lewis.jpg

Wolff a versenyéről, illteve Hamiltonról ezt mondta: ,,A gumik nagyon változóan működtek. Akik pokoli tempót kértek az intermediate gumiktól a boxkiállás után, azoknál nehény kör után megjelent a szemcsésedés ami már nem akart javulni. Pont ez történt Lancenél akit kihívtak a boxba megkapta az új intereket - ami szerintem egy kiváló döntés volt - majd sorra vesztette a poziciókat."

,,Lewisnál az volt a kulcs, hogy a verseny fontos részeiben - főleg a verseny elején - remekül fókuszált a gumikra illteve a tempóra. A verseny második felére Lewis megértette az abroncsok működését és tartalékaival együtt könnyedén ment el ellenfelei mellett." 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://f1hir.blog.hu/api/trackback/id/tr1916287124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása