Sok változás lesz, ha az Ausztrál Nagydíj nem lesz megtartva
2021. január 06. írta: F1Hírek

Sok változás lesz, ha az Ausztrál Nagydíj nem lesz megtartva

Az elmúlt napok az év első nagydíja a melbourni hétvége körül forogtak. Ausztráliában az érvényben lévő szigorú beutazási szabályok miatt rendkívűl kölcséges lenne a futam és logisztikai szempontból sem lenne éppen kedvező a csapatoknak.

 

Ha úgy alakúl, hogy az Ausztrál Nagydíj nem lesz megtartva akkor ebben az esetben az év március 28-án kezdődne Bahreinben. Azonban ha az első futam elmarad akkor az előszezoni tesztek is borulnak. Ebben az esetben nem Barcelonában, hanem Bahreinben lenne a Forma 1-eseknek és a Forma 2-eseknek is a teszt. 

Ennek több előnye is lehet. Az elmúlt években Barcelonában az időjárási körülmények nem éppen voltak a legjobbak és emiatt panaszkodtak is a csapatok. Egy időben fel is merült, hogy a téli teszteket végleg Bahreinbe viszik, ám a csapatok ezt elutasították mondván, hogy ők még vissza akarnak térni a főhadiszállásukra elemezni és változtatni. Az időjárási biztonság idén különösen fontos, hiszen idén csak 3 napjuk lesz a tesztelésre.

renaultr.jpg

Nem elég, hogy az Ausztrál Nagydíjat is elhalaszthatják, jelenleg úgy néz ki, hogy Kína is veszélyben van. Azonban az F1-nek van vészterve. A spanyol Movistar+ riportere Noemi de Miguel Twitteren azt mondta, hogy Kína helyére Imola, míg a Vitenámi Nagydíj helyére Portimao ugorhat be. 

A bejegyzés trackback címe:

https://f1hir.blog.hu/api/trackback/id/tr7316374056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása