A 2021-es szabályváltozások kicsit jobban kifejtve
2019. november 01. írta: F1Hírek

A 2021-es szabályváltozások kicsit jobban kifejtve

Csütörtökön bemutatták a 2021-es Forma 1-es autókat. Remélhetőleg a fejlesztések beválnak és a mostaninál egy sokkal izgalmasabb F1-et kaphatunk 2021-től.

 

skysports-f1-car_4821905.jpg

f1_2021_launch_rendering_2.jpg

Várhatóan így fognak kinézni az autók. Sokkal dögösebbek és feltűnően dominálnak benne a lekerekített formák. az autókat rendkívül visszaszabták, nincsenek igazán olyan apró légterelők mint a mai autókon ezzel is segítve az autó mögötti turbulens levegő tisztább áramlását. Az badgeboardok pedig betiltásra kerültek és az ottani légterelők is eltűnnek könnyítve a kerék mögött keletkező levegő tisztább áramlását. Még egyszerűbb első szárnyat és hosszabb diffúzort kaptak az autók.

img_20191101_175035.png

Ezen a képen remekül összehasonlítható az idei és a 2021-es autók mögötti levegő áramlása. Az ideinél megfigyelhető, hogy rendkívül felkavart a levegő épp az előbb említett apró szárnyak és terelő elemek miatt. Ezért azaz a ,,piszkos levegő" miatt vesztenek egymás mögött annyi leszorítóerőt ami miatt a másik autó követése olyan nehéz.  

A 2021-es autók fejlesztésénél ezt a problémát akarták ki küszöbölni és az ábra szerint sikerült is. Sokkal jobban, egyenletesen áramlik az autó mögött a levegő amitől az remélik, hogy az előzés sokkal de sokkal könnyebb lesz 2021-től.

A Forma 1-ben először 2021-ben lesznek bevezetve a 18 colos felnik. Ez a pilótáknak egy teljesen új érzetet fog adni. A guminak alig fog deformálódni a kanyarokban ami szintén új és elsőre fura érzés lesz.

 A DRS-t megtartják tehát nyitható lesz a hátsó szárny, de az még kérdéses, hogy lesz a szükség rájuk. Azért a biztonság kedvéért meghagyják ha esetleg nem jönne össze a szabályváltozás.

A V6-os turbók megmaradnak tehát e téren ne számítsunk változásokra.

A költségsapka bevezetésre kerül, 175 millió dollár lesz a maximum ezzel a nagy és kis csapatok közti különbséget akarják eltüntetni.

Felemelik 25-re a lehetséges versenyhétvégék számát de magukat a versenyhétvégéket pedig rövidebbé  szeretnék tenni.

A versenyautók súlya is 743 kg-ról 768 kg-ra nő. - 3 és 4 másodperces lassulás várható.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://f1hir.blog.hu/api/trackback/id/tr5515278614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása