Red Bull első sor az 1. szabadedzésen
2020. november 13. írta: F1Hírek

Red Bull első sor az 1. szabadedzésen

Ma reggel 9 órakor az autók kigurúltak a pályára és 9 év után először vették birtokba a török pályát.

 

A szabadedzés lassan kezdődött mivel a gyakorlás előtt takarították a pályát a poros aszfalt miatt. A Red Bullok és a McLarennek mentek ki előszőr. A pálya gyorskör terljesítésére alkalmatlan volt mert annyira vizes és felgumizatlan volt. Max Verstappen és Lando Norris meg is jegyezte, hogy olyan mintha jegen autóznának. 

Charles Leclerc miatt piros zászló lett mivel korigálás közben elvitte a boxutca bejáratánál lévő bóját. A rövid szünet után azonban kezdtek feléledni a csapatok és sorra küldték ki autóikat a pályára, de a csúszkálás miatt még mindíg nem tudtak rendes kört futni. Az egész szabadedzés során 5-10  percenként felvillant a sárga zászló mivel rengeteg pálya elhagyás illetve megforgás történt. 

ferka.jpg 

1 órával a szabdedzés vége előtt még csak 1:45, 1:40- es köröket futottak a pilóták, ami 15, 20 másodpercel maradt el a pályacsúcstól. Sainz autója megadta magát, valószínűleg valami technikai problémája lehetett. 

Hamilton csupán csak a gyakorlás vége előtt 30 percel ment ki a pályára és fogott bele a felkészülésbe és végül a 15. helyen végzett. Volt egy pillanata az edzésnek mikor a két Ferrari birtokolta az első két helyet azonban a végén a két Red Bull ért oda és nyerték meg az 1. szabadedzést. A Ferrarik a 3. és az 5. helyen végeztek Leclerc, Vettel sorrendben. Az Alpha Taurik ismét remekeltek Gasly a 4. Kvyat a 6. helyen végzett. Valtteri Bottas a 9. lett de ahogy a pálya javulni fog a Mercedesek valószínűleg úgy fognak magukra találni. 

1.     Max Verstappen

2.     Alexander Albon

3.     Charles Leclerc

4.     Pierre Gasly                    

5.     Sebastian Vettel   

6.     Daniil Kvyat

7.     Lando Norris

8.     Antonio Giovinazzi

9.     Valtteri Bottas

10.   Esteban Ocon

11.    Nicholas Latifi 

12.    Sergio Perez  

13.    Lance Stroll 

14.    Romain Grosjean

15.    Lewis Hamilton 

16.    Kimi Raikkönen 

17.    Kevin Magnussen

18.    Daniel Ricciardo

19.    Carlos Sainz

20.    George Russel                                                        

A bejegyzés trackback címe:

https://f1hir.blog.hu/api/trackback/id/tr1616284174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása