A Brazil nagydíj nagyvalószínűséggel Interlagos-ban marad
2019. november 16. írta: F1Hírek

A Brazil nagydíj nagyvalószínűséggel Interlagos-ban marad

A Brazil pálya régóta fontos szerepet tölt be a Forma 1 körforgásában és sokat beszéltek arról, hogy a jövőben Rio tarthatja majd a Brazil nagydíjat ám úgy néz ki, hogy ez nem fog megvalósulni.

 

Az utóbbi években sok fejlesztésen esett át a pálya hogy továbbra is alkalmas legyen a versenyzésre. Elég ha megnézzük, hogy az idei évre a pálya bizonyos részein vízelvezető barázdákat vájtak az aszfaltba a jobb eső víz elvezetés érdekében.

011.jpg

Az elmúlt időszakban rengeteg hír jelent meg arról, hogy 2021-től Rio fogja tartani a Brazil nagydíjat méghozzá egy vadonatúj pályával. Interlagos-nak 2020 végéig van szerződése és a hosszabbítás még mindig nem történt meg. Rohonyi Tamás a motorsport.com kérdésére elmondta, hogy 99% az esély arra, hogy a Brazil nagydíjat továbbra is Interlagos-ban tartják. ,,Ha itt marad a Forma 1 akkor lesz Brazil nagydíj ha pedig úgy alakulna, hogy mégsem akkor pedig nem lesz." - nyilatkozta a szakember. Rohonyi úgy véli lehetetlenség, hogy 2021-ben Rio nemzetközi eseménynek adjon otthont. ,,Sok ember nem ért ezzel egyet. A Brazil elnök finanszírozása miatt Rio esélyt kapott a rendezésre és amikor Chase Carey  azt mondta, hogy 99%, hogy a Forma 1 visszakerül Rio-ba Jair Bolsonaro még mellé is állt. Most már valószínűleg nem ezt mondaná."

A Brazil nagydíj promótere reméli, hogy a következő év végére lesz döntés a pálya maradásáról. Még azt is elmondta, hogy egy hosszú távú szerződésre törekednek ami 2030-ig szólna.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1hir.blog.hu/api/trackback/id/tr215308584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása