Mick Schumacher 2021-től a Haas pilótája lesz
2020. december 02. írta: F1Hírek

Mick Schumacher 2021-től a Haas pilótája lesz

Három évvel ez előtt még senki semmit nem adott volna, hogy Mick Schumacher egyszer eljut a Forma 1-ig. Azóta a kétkedőkre többször is rácáfolt behúzva az F3 Europe bajnoki címet. Idén pedig az F2 bajnoki tófeáért kűzdhet. 

 

A Haas december 2-án délelőtt jelentette be, hogy Michael Schumacher fia Mick 2021-ben a Haasban fog bemutatkozni a Forma 1-ben. 

Günther Steiner már nyilatkozott is Mick igazolásáról: ,,Nagyon boldog vagyok, hogy Schumacher jövőre a csapatunkban fog versenyezni és nagyon várom, hogy megismerjem őt. Az idei szezon egyik hanem a legjobbja az F2-ben. Van futam győzelme és renegeteg dobogója ami remek ajánló levél."

Schumacher tavaly már vezetett Forma 1-es autót méghozzá egy Ferrarit és egy Alfa Romeót Bahreinben. 

mich_sc.jpg

,,Rendkívül boldog vagyok, hogy jövőre a Forma 1-ben lehetek, el sem tudom hinni. Szeretném megköszönni a Haas F1-es csapatának a lehetőséget és a Ferrari Akadémiának a támogatást."

Külön szeretném megköszönni a szüleimnek a segítséget és a rengeteg tanácsot, nekik köszönhetek mindent. Mindig is hittem abban, hogy egyszer eljuthatok az F1-ig. Köszönöm a szurkolóknak a támogatást és készen vagyok, hogy elkezdjem Forma 1-es utamat a Haasal"

Mick Schumacher a 47-es rajtszámot választotta és ami még ennél is fontosabb, hogy a német az Abu Dhabi hétvége első szabadedzésén már be is ülhet a Haasba és próbára teheti magát.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1hir.blog.hu/api/trackback/id/tr9416314704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása