Tisztázódott, hogy miért kapott defektet Kvyat
2020. augusztus 06. írta: F1Hírek

Tisztázódott, hogy miért kapott defektet Kvyat

A múlt vasárnapi Brit Nagydíjon szenvedett Danyiil Kvyat egy hatalmas balesetet amiről azt hitte, hogy ő hibázott. Azonban ez nem így van!

 

Pár vizsgálat után a Pirelli arra jutott, hogy egy túlhevülő felni volt a hibás. Elsőre Kvyat azt hitte ő miatta történt a baleset és az Orosz pilóta igazából nem is tudta megmondani, hogy hogyan és miért csúszott ki. ,,Ha jobban belegondolok semmit nem tudtam volna tenni, hogy elkerüljem a balesetet. Az eset előtt azonban a váltómmal voltak problémáim amiért elég sok gombot nyomogattam a kormányomon. Épp a kormányon tekergettem a kapcsolókat amikor hirtelen defektet kaptam."

Kvyatnak szerencséje volt mert épp megcsípte a gumifal legutolsó métereit ennek is köszönhető, hogy ép bőrrel megúszta ezt a hatalmas becsapódást.

daniil.jpg

A Pirelli egy rövid írásban fogalmazta meg a pontos problémát: ,,Az egyik felni belső fele túlhevült - egy mechanikus probléma - ami a gumi belső felét elégette. Emiatt a gumi legszéle azaz az perem nem tudta a felnin tovább tartani a gumit. Ettől kezdett el ereszteni a kerék. Maga a Pirelli abroncsnak azonban semmi köze nem volt a defekthez."

Az onboard felvételeknek köszönhetően remekül megfigyelhetjük, hogy a gumi oldalfala égett és deformálódott el és végül ez vezetett a hirtelen bekövetkezett defekthez.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://f1hir.blog.hu/api/trackback/id/tr4216117316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása