A Red Bull és a Renault menesztette, most a középmezőny éllovasa.
2019. október 20. írta: F1Hírek

A Red Bull és a Renault menesztette, most a középmezőny éllovasa.

A 2019-es évet a McLaren-el kezdte és 1  éve már már egy lefutott pilótáról beszéltünk mostanra a mezőny legstabilabb tagjává vált. Sainz ennek köszönhetően az összetettben a 6. pozíciót foglalja el.

 

2018 nyarán robbant a bomba hír miszerint Daniel Ricciardo-t a Renault leigazolta. A Red Bull-nak inkább Pierre Gasly kellett az ausztrál helyére nem pedig Sainz. Így a spanymklaren.jpgol jövője elég kérdésessé vállt. Hihetetlen de Sainz-ot legnagyobb példaképe Fernando Alonso húzta ki a bajból. A kétszeres világbajnok bejelentette visszavonulását emiatt a McLaren-nek sürgősen kellet valakit keresnie aki pótolná. A választás Carlos Sainz-ra esett és ezt pedig meg is hálálta a McLaren-nek.

 

Az elmúlt 17 futamon 9-szer szerzett pontot és mindegyiket úgy, hogy az 5. és a 8. hely valamelyikén ért célba. 6 alkalommal végzett legjobbként a Top 3 csapat után és ez most azt jelenti, hogy az összetettben a 6. helyen áll a 76 pontjával.

,,A középmezőnyben mindig is nagyon kicsik voltak a különbségek úgyhogy a csapattal valamit nagyon eltaláltunk ha ennyi pontot tudtunk eddig szerezni". - mondta a Spanyol.

A McLaren a 2018-as évhez képest dupla annyi pontot szerzett és két helyet is sikerült előrébb lépniük a konstruktőri tabellán. A tavalyi 6. helyhez képest idén a 4. pozíció az övéjük és 34 ponttal előzik a Renault-ot.

A narancsok brillírozása a csapaton belül húzódó jó viszonynak is köszönhető. Sainz és az idén bemutatkozó Lando Norris remekül kijönnek egymással nyíltan kimondható, hogy a legjobb kapcsolatuk az övék istállón belül. ,,Landóval és csapat többi tagjával a szerelőkkel és a mérnökökkel is remek kapcsolatot ápolok és szerintem ez az idei remeklésünk okozója". - mondta Sainz.

skysports-lando-norris-carlos-sainz_4654199.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://f1hir.blog.hu/api/trackback/id/tr9515240854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása