Hamilton nyert Mexikóban de még nem világbajnok
2019. október 27. írta: F1Hírek

Hamilton nyert Mexikóban de még nem világbajnok

Lewis Hamilton nyerte a mexikói nagydíjat, azon a futamon amibe sok izgalom benne maradt a végére.

 

A 2. helyen Sebastian Vettel futott be aki frissebb gumikon se tudta meg fogni Hamilton-t a végén, a 3. helyen pedig Valtteri Bottas aki azonos gumi stratégián volt mint Vettel. Bottas-ban volt potenciál, hogy elkapja Vettel-t de végül ő se tudott mit kezdeni a helyzettel. A 4. helyren Charles Leclerc jött be aki a boxban vesztett nagyon sokat utolsó kerékcseréjén, Ezzel eldőlt, hogy ő már az első helyért való csatába már nem fog beleszólni sőt már a dobogóért se tudott már küzdeni igazán. Albon az 5. lett, nála is elúszott a futam miután beszorult Carlos Sainz mögé. Sajnálhatjuk mert a Red Bull-nak meg volt a tempója, elég meg néznünk Verstappent aki 69 kört ment a keményeken miután kénytelen volt kiállnia defekttel.

hamilton-660x440.jpg

A helyi hős Sergio Perez a 7. helyen futott be remek stratégiával és vezetéssel. Daniel Ricciardo a 8. lett így ő lett volna az egyetlen pont szerzője a Renault-nak miután Hülkenberget az utolsó körben kilökte Daniil Kvyat. A verseny után a Toro Rosso pilótáját Kvyat-ot megbüntették ezért a 11. helyre esett vissza. Gasly ezzel a 9. lett Hülkenberg pedig feljött a 10. helyre. 

1. Lewis Hamilton
2. Sebstian Vettel
3. Valtteri Bottas
4. Charles Leclerc
5. Alexander Albon
6. Max Verstappen
7. Sergio Perez
8. Daniel Ricciardo
9. Pierre Gasly
10.

Nico Hülkenberg

                                           

11. Daniil Kvyat
12. Lance Stroll
13. Carlos Sainz
14. Antonio Giovinazzi
15. Kevin Magnussen
16. George Russel
17. Romain Grosjean
18. Robert Kubica
19. Kimi Raikkönen
20. Lando Norris - DNF

A bejegyzés trackback címe:

https://f1hir.blog.hu/api/trackback/id/tr1115267594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása