Idén biztos nem lesz verseny a HockeinheimRingen
2020. július 24. írta: F1Hírek

Idén biztos nem lesz verseny a HockeinheimRingen

A koronavírus által borított versenynaptár miatt az elmúlt hónapokban kiderült, hogy idén olyan helyen is lehet verseny ahol még nem volt vagy ahol már régóta nem volt futam. 

 

Mugello, Hockenheim, Imola pár helyszín ahol régen vagy egyáltalán nem volt Forma 1-es futam. Mugello már hivatalos és Imola is jó eséllyel pályázik egy verseny megtartására. Hockenheim azonban mint kiderült nem fog futamot tartani. Az ok nem más mint az, hogy nem lehet garantálni, hogy elegendő néző legyen a helyszínen. A helyi korlátozások tiltják az 500 főnél nagyobb rendezvéyneket és ez nem jó hír a ringnek mivel már az elmúlt években is bevétel problémájuk volt. 

„Ha az anyagi szempontot nézzük mi nem vagyunk olyan vonzóak a Forma 1 számára, mint más pályák, ahol több néző tud eljönni a helyszínre ezért nem is tudtunk egy kielégitő ajánlatot felmutatni a tulajdonosok felé. Ezért jelenthető ki, hogy idén nem lesz F1-es verdeny nálunk” – nyilatkozta a Hockenheimring ügyvezető igazgatója, Jorn Teske, az autosport.com-nak.

vettel-1.jpg

Azonban azzal, hogy Hockenheim kiesett egy régi másik klasszikus jelentkezhet be a helyére méghozzá pedig a történelmi Nürburgring ami már hét éve nem tartott futamot.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1hir.blog.hu/api/trackback/id/tr7116046028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása