Rövid téli teszt lesz jövőre
2020. szeptember 01. írta: F1Hírek

Rövid téli teszt lesz jövőre

Az idei Forma-1-es naptár az utolsó 4 futam - Törökország, Bahrein, Bahrein, Abu-Dzabi - bejelentésével végleges. 17 futam lesz összesen és a szezon december 13-án ér majd véget.

 

A Forma-1 vezetősége már elkezdett dolgozni a jövő évi naptáron. Úgy tervezik, hogy minden a szokásos kerékvágásban fog haladni azaz mind a 22 futamot tervükben áll megtartani. Azonban már problémába ütközhet ez az elképzelés, ugyanis Melbourneben a vírus terjedése egyre cssak gyorsul. Az Auto Motor und Sport értesülései szerint benne van, hogy a Forma-1 vezetősége elhalasztja rosszabb esetben törli a futamot. 

A jövő évi téli tesztek is szóba kerültek már és nagyon úgy fest a helyzet, hogy egy megszokotnál rövidebb téli gyakorlás lesz. Az ok az, hogy a csapatoknak nem szabad új autót építeni 2021-re és ezért teljesen felesleges lenne egy normál hossszúságú teszten kipróbálni az autókat, hiszen nem sokban fognak eltérni az idei autóktól.

f1_vettel.jpgAz Auto Motor und Sport infoirmációi szerint csak egy 3 napos teszt lesz de az még nincs eldöntve, hogy hol. Három helyszín esélyes a tesztre Barcelona, Szahír és Jerez.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1hir.blog.hu/api/trackback/id/tr1416185460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása